Arabieren, Laatste Weken en Laatste Feesten - Reisverslag uit Salamanca, Spanje van Anne Claire Berrens - WaarBenJij.nu Arabieren, Laatste Weken en Laatste Feesten - Reisverslag uit Salamanca, Spanje van Anne Claire Berrens - WaarBenJij.nu

Arabieren, Laatste Weken en Laatste Feesten

Door: Anne Claire Berrens

Blijf op de hoogte en volg Anne Claire

13 December 2011 | Spanje, Salamanca

Nog een snelle update over het verloop van de rest van de afgelopen week. Na de knallende Sinterklaasfuif op maandag hadden we dinsdag nog een feestje; fiesta arabe! Met al mijn gezellige Arabische vrienden daarheen, was erg geinig. Er was een buikdanswedstrijd waarin allerlei groepjes of soms meisjes alleen optraden. De optredens waren nogal..gemixt. Meisjes die echt wel wat konden tegenover mollige dames in te strakke broeken en naveltops die minder flatteus waren. En de Arabieren sloegen zichzelf voor het hoofd dat zo hun cultuur werd vertegenwoordigd. Een goede vriend van mij Abdullah zei ‘geef me een stok en ik laat ze zien hoe het moet!’ waarop ik mijn wenkbrauwen optrok, en me afvroeg waar deze agressieve reactie vandaan kwam, zó erg was het ook weer niet, tot hij mijn gezicht zag en zei ‘Er is ook een traditionele dans voor mannen, die is altijd met een stok of met een zwaard..’ Dat verklaarde een hoop. In ieder geval was het een leuk feestje en geinig om de Arabieren Arabische liedjes te zien zingen met volle overtuiging.
De rest van de week was rustig. Wel een aantal keer bij Chloé en haar huis met alleen Nederlandse meisjes gaan eten, want in mijn huis was dit weekend alleen de Japanner en de helft van de tijd weet ik niet eens of hij in het huis is of niet. Gezellig is anders. Donderdag, vrijdag en zaterdag nog uitgegaan. Was ik even loner, want Chloé en Jenn, een Amerikaans vriendinnetje waren ziek dus zat ik alleen in de Irish Rover alleen met wat vrienden die daar werken. Dat kan gelukkig gewoon op vrijdag en zaterdag, want dan is er toch bijna niemand. En daarna zijn er áltijd mensen, ongeveer de halve school, te vinden in een andere bar, dus was prima.
Nu is het al mijn laatste week. No puedo creerlo! Laatste beerpong, laatste dinsdagfeest, laatste examen, heel raar allemaal. Wordt weer even wennen aan Nederland, waar ik toch al sinds 1 juli niet meer ben geweest! Ik hoop alleen dat we binnenkort kunnen schaatsen, want daar heb ik zin in! En in Nederlandse kroketten, maar wie heeft daar nou geen zin in.

Tot volgende week en heel veel liefs uit Salamanca!

• 13 December 2011 - 19:22

Ome Jos:

... en ook nog school gehad deze week? En over die rijlessen vraag ik maar niet meer, dat hoor ik wel in Rotterdam :-)

Tot gauw!

• 14 December 2011 - 06:35

Frank:

Nou dat was het dan weer even: Zie je zaterdag avond weer! mmwwhiii! Ik zeg het nog een keer: Ik heb geweldig genoten van je reisverslagen, dank! Liefs en vzvv met Mama.

• 14 December 2011 - 07:59

(ome) Ben:

Met enige weemoed (laatste reisverslag ?) lees ik hier met een compleet verzopen 2e klas voor me (het is weer ouderwets hollands hondenweer) je verslag. Hartstikke leuk om je binnenkort weer te zien

• 14 December 2011 - 16:03

Oma:

Lieve Anne Claire, wat een verrassing: toch een verslag uit S. Ondanks al die "laatste's" klinkt t'niet echt verdrietig. Gelukkig maar!
    En ik verheug me zeer op het weerzien!
    Tegen die tijd hoop ik van m'n verkoudheid af te zijn, want om je nu meteen aan te steken... Verder alles goed. Behalve dan dat Kittah nu ook m'n 2e paar slippers eens goed heeft "bekeken" naast nog wat andere zaken, maar ik kan ze nog aan! Hou je haaks met alle afscheid nemen en tot dit weekend! Dikke kus, Oma